header1

Hírek

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

2019. február 15-én (péntek) 10:00 órai kezdettel

munkaülést tart

Az ülés helye:
Veszprém, Megyeház tér 1. Szent István terem

Bővebben...

 2019. február 15.

Veszprém lesz a díszvendége az idei megyebálnak, a rangos társadalmi eseményt február 23-án, szombaton tartják majd a Megyeháza Szent István termében- jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők.

Hagyományos évindító fogadást tartott a Veszprém Megyei Önkormányzat

Mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy felmenőink verejtékes munkája ne menjen feledésbe. Az év kezdetén mindannyiunknak tudatosítanunk kell: múltból fakadó felelősségünk, hogy az értékeket ne csak megőrizzük, hanem továbbadjuk gyermekeinknek és a jövő nemzedékének- Mihályi Norbert Jeromos OSB perjel osztotta meg ünnepi gondolatait a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományos évindító állófogadásán.

Idén először került meghirdetésre az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázat a Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség szervezésében. A pályázat már első évében is rendkívül népszerű volt, közel két tucat nevező vett részt a megmérettetésen. A szakmai zsűri által kiválasztott díjazott épületekből álló vándorkiállítás első állomása Veszprémben a Megyeháza.

Balatonfüred, 2018. november 12.


A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal, a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája, a Magyar Urbanisztikai Társaság és Balatonfüred Város Önkormányzata közös rendezvényeként, közel 60 fő részvételével tartottuk meg 2018. november 12-én Balatonfüreden a soron következő Veszprém megyei szakmai napot.

A Veszprém Megyei Közgyűlés alakuló ülésének évfordulójára emlékeztek

1990. december 15-e Veszprém megye történetében is az új kezdet napja volt. Bár az elmúlt közel 30 esztendőben a Veszprém Megyei Önkormányzat feladatköre többször is változott, küldetése és hitvallása mit sem: dolgozni az itt élőkért, mindent megtenni azért, hogy Veszprém megye polgárainak életminőségét folyamatosan javítani tudjuk- fogalmazott ünnepi beszédében a megyegyűlés elnöke, Polgárdy Imre.

 

" A tiszta és virágos Veszprém megyéért"

Bakonyságon köszöntötték a közterület szépítési verseny idei díjazottjait
A Veszprém Megyei Önkormányzat 17 éve hozta létre „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” közterület szépítési versenyt, melyet azóta is önként vállalt feladatként szervez meg minden évben.

A Brusznyai-emléktáblánál tartott megemlékezést a „Veszprém a Kereszténységért Alapítvány” a nemzeti gyásznapon

Az 1956-os forradalmat vérbe fojtották, de a szabadságvágyat nem tudták kitépni az emberek lelkéből. Október 23- a lélekemelő csodái után november 4. gyásza következett- Polgárdy Imre fogalmazott így a Brusznyai-emléktáblánál tartott megemlékezésen.

- Balatonfüred, Zsidó Kiválóságok Háza, 2018. november 12. -

Az immár több éves hagyománnyal bíró rendezvénysorozat következő állomása Balatonfüred. A 2018. november 12-én (hétfőn) 9 órakor kezdődő szakmai nap délelőtti előadásai során a város településfejlesztési, településrendezési törekvéseit ismerteti Dr. Bóka István polgármester.