Veszprémben járt az izraeli nagykövet

2012. március 20.

Országjáró körútja során ezúttal Veszprémben tett látogatást Izrael Állam Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. Programja keretében Ilan Mor előadást tartott a Lovassy László Gimnáziumban, majd a vasútállomáson részt vett a Holokauszt vándorkiállítás megnyitóján. A nagykövet találkozott Porga Gyula polgármesterrel, majd a Megyeházán dr. Nagylaki Csilla a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Polgárdy Imre a megyei közgyűlés alelnöke fogadta a vendéget.

A találkozó keretében az alelnök beszámolt a megyei önkormányzat működéséről, annak összetételéről, szólt a megye sajátosságairól. A beszélgetés során szó esett hazánk aktuális belpolitikai helyzetéről is.
Dr. Nagylaki Csilla a közigazgatási reform eddigi tapasztalatairól, a kormányhivatal, a szakigazgatási szervek valamint a kormányablak szerepéről és működéséről tájékoztatta az izraeli nagykövetet.
A találkozó végén Veszprém megye emlékérmét és a vármegye borát kapta ajándékba Ilan Mor a megyegyűlés alelnökétől és a kormányhivatal főigazgatójától.
Veszprémi programja zárásaként a nagykövet dr. Márfi Gyula érsekkel és dr. Friedler Ferenccel a Pannon Egyetem rektorával találkozott.

Összes hír 2009-től 2021-ig

  • 8200 Veszprém, Megyeház tér 1

  • Telefon: (+36 88) 545 000

  • Telefax: (+36 88) 545-012

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Nyitvatartás: H-Cs: 7:30-16:00 P: 7:30-13:30