Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés - Plusz

paktumplusz logo2

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat konzorciumban a Veszprém Vármegyei Kormányhivatallal és a Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatallal valósítja meg az 5 évre ütemezett Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés - Plusz projektet, amely 2022 és 2027 között 1979 fő munkanélküli és 232 fő inaktív személy foglalkoztatási helyzetének javításához nyújt támogatást.

A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-VE1-2022-00001 azonosító számú projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 3 604 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A Veszprém vármegyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési projekt célja, hogy – az előző támogatási ciklusban megkezdett munkaerő-piaci programokra építve, azt folytatva – támogassa a megyei szintű foglalkoztatásösztönző folyamatokat. A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal a megyei és járási foglalkoztatási rendszere által működik közre a célcsoport felkutatásában és foglalkoztatásának támogatásában. 

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat koordinálja a projektben a munkaerő-piaci, vállalkozásfejlesztési és munkaerő igényfelmérések elvégzését a helyi termék- vagy szolgáltatásfejlesztéshez, valamint a foglalkoztatást elősegítő tevékenységekhez kapcsolódó projektelemek megvalósítását.

A Paktum projekt kiemelt feladata a munkaerő kereslet és kínálat megyei szintű összehangolása, a vállalkozások munkaerő-igényére alapozott, célzott toborzás és kiválasztás eredményeként hatékonyabb foglalkoztatás-ösztönzés realizálása, illetve a program során megvalósuló helyi termék program (amelyhez kapcsolódik a vállalkozóvá válás támogatása is) vállalkozói aktivitás növeléséhez történő hozzájárulása, amely ezáltal a népességmegtartást is segítheti.

A projekt közvetlen célcsoportja a területi szükségletek és igények alapján meghatározott 30 év feletti népesség, így:

  • tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek,
  • diplomások,
  • szakképzetlenek,
  • foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők,
  • közfoglalkoztatásból a nyílt munkaerőpiacra visszavezethetők,
  • inaktívak,
  • kiemelt ágazatokban elhelyezkedők pl. a COVID járvány idején nehéz helyzetbe került szektorok.

A 2027-ben záruló projekt programja elhagyásának időpontjában a fejlesztés eredményeként foglalkoztatásban – beleértve az önfoglalkoztatást – álló résztvevők száma remélhetőleg 1 247 fő lesz.  A projekt célterülete Veszprém vármegye teljes területe.

Események: